Tapahtumat

Naispuutarhuri pitää käsissään taimea.

Tällä sivulla vinkkaamme mielenkiintoisista, hankkeemme teemaan liittyvistä tapahtumista.

2022

11.5.2022 klo 17−18 (Tampere-talon pääaula)
Aulaklubi: Sanomisen paikka − Tulevaisuuden kaupunkiviljelyä

Toukokuussa Sanomisen paikka -paneelikeskustelussa visioidaan kaupunkiviljelyn roolia kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä. Tule kuulemaan kaupunkiviljelyn aktiivien, ammattilaisten ja mahdollistajien näkemyksiä kaupunkiviljelyn uusista suunnista. Mukana paneelissa ovat palstaviljelyn asiantuntija 4H:lta, tutkija Krista Willman Tampereen yliopistolta, omatarhuri Santeri Urhonen sekä kaupunkiviljelijä Jonna Niiniaho. Paneelin on kutsunut koolle Ekokumppanit ja keskustelua luotsaa FUSILLI-hankkeen projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen Tampereen kaupungilta.

27.4.2022 klo 17−18 (Tampere-talon pääaula)
Aulaklubi: Sanomisen paikka − Arjen kestävät ruokavalinnat

Huhtikuussa Sanomisen paikka -paneelikeskustelussa unelmoidaan kestävistä ruokavalinnoista. Miltä kestävä ruokajärjestelmä näyttää kaupunkilaisen, alan yrittäjän, tutkijan ja kaupungin näkökulmasta? Panelisteina paikalla TAMKin restonomiopiskelija Anu Haapalainen, yrittäjä Iida Koskinen by Cafe Katto, dosentti Markus Vinnari Helsingin yliopiston taloustieteen laitokselta sekä ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala Tampereen kaupungilta. Keskustelua emännöi FUSILLI-hankkeen asiantuntija Sanna Luoto TAMKin Palveluliiketoiminnan koulutuksesta.

3.3.2022 klo 12−16 (online)
SITRA: Miltä näyttää tulevaisuuden ruoantuotanto?

Sitran ja Helsingin yliopiston webinaarissa keskustellaan ruoantuotannon tulevaisuudesta. Mikä muuttuu ja miksi muutoksia täytyy ennakoida? Millaisia mahdollisuuksia vaihtoehtoiset proteiinit tuovat? Webinaari on osa Sitran rahoittamaa Helsingin yliopiston Elintarviketuotannon murros Suomessa –hanketta. Hankkeessa selvitetään, mitä maailmanlaajuinen muutos tarkoittaa Suomelle ja miten siihen voidaan varautua. Miten uudet teknologiat vaikuttavat ruoantuotantoon, millaisia mahdollisuuksia muutos tuo yrityksille ja miten suomalaiset kuluttajat suhtautuvat muutokseen? Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia, sekä keskustelemaan elintarviketuotannon murroksesta ja tulevaisuusnäkymistä!