Tapahtumat

Naispuutarhuri pitää käsissään taimea.

Tällä sivulla vinkkaamme mielenkiintoisista, hankkeemme teemaan liittyvistä tapahtumista.

2022

1.10.2022 klo 13.00−14.30
Syksyiset luonnon antimet -retki Tampere-päivänä

Tervetuloa FUSILLI-hankkeen ja Tampereen kaupungin Hiilineutraalit teot -ohjelman tarjoamalle retkelle Makkarajärven ympäristöön! Retkelle pääset kätevästi ratikalla. Retki järjestetään Tampere-päivänä lauantaina 1.10.2022 klo 13.00−14.30.

Syksyinen luonto tarjoaa meille marjoja ja sieniä, mutta myös paljon muuta! Retkellä opit asiantuntijan opastuksella, mitä villiä syötävää metsästä voit vielä syksyllä kerätä. Tutummat marjat ja sienet käydään myös läpi. Kokoontuminen raitiolinjan 3 Hervantajärven päätepysäkillä. Retkelle mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Voit ilmoittautua myös varasijalle.

17.9.2022 klo 11−16, AhlmanEdu, Tampere
Elämää maasta -tapahtuma

Tervetuloa Ahlmanille paikallisen ruoan ja kestävän elämän juhlaan! Elämää maasta on koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa lähiruokamakuja ja maanläheisiä elämyksiä syyskuiseen lauantaipäivään Tampereella AhlmanEdulla.

Paikalla on pirkanmaalaisia lähiruoan tuottajia ja muita pientoimijoita myymässä tuotteitaan. Päivän aikana pääset myös tutustumaan AhlmanEdun puutarhaan ja bioaktiiviseen kompostiin. Luvassa on myös AhlmanEdun opiskelijoiden toteuttamaa monipuolista ohjelmaa. Paikan päällä voit nauttia ravintola- ja kahvilapalveluiden lähiruokaherkuista. Tule siis tutustumaan lähiruokaan, tekemään herkullisia ostoksia ja kokemaan uusia elämyksiä!

 

9.9.2022 klo 18.00
Hävikki-illallinen AhlmanEdulla

Ympäristöjärjestö Dodo ry:n Kaikki käyttöön -hanke, FUSILLI-hanke ja Ravintola Kajo tarjoilevat AhlmanEdulla hävikkiteemaisen illallisen pe 9.9.2022 klo 18.00.

Neljän ruokalajin menun loihtivat Ravintola Kajon visionäärit Vellu ja Teemu, jotka hyödyntävät illalliskokonaisuudessaan AhlmanEdun puutarhan ja tilakokonaisuuden sivuvirtoja ja hävikkiä. Upeita makuelämyksiä Vellun ja Teemun kanssa toteuttavat AhlmanEdun ravintola- ja cateringalan opiskelijat. Illan menu on kasvispohjainen ja mahdollista toteuttaa myös vegaanisena. Osallistu mukaan huikealle makumatkalle ja varaa paikkasi: myynti@ahlman.fi / 050 3833 944. Katso tapahtuman tarkemmat tiedot AhlmanEdun verkkosivulta.

 

8.9.2022 klo 16.0019.30
Kompostityöpaja: Kaikki käyttöön x FUSILLI

Kompostoidaan AhlmanEdulla! Tutustu käytännönläheisen kompostityöpajan siivin maaperän eliöiden, ravintoverkkoon ja luonnollisen ravinnekierron maailmaan. AhlmanEdun projektiasiantuntijat Oskari Pikkarainen ja Dora Tkalec opastavat bioaktiivisen kompostoinnin periaatteita työpajassa. Oskarin ja Doran opit pohjaavat maaperäbiologi Elaine Inghamin Soil Food Web -menetelmään.

Kompostityöpajan ohessa tarjoillaan herkullinen hävikki-illallinen. Hävikit ja lisukkeet illalliseen AhlmanEdun tilapuodista, keittiöiltä ja puutarhalta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Dodo ry:n ja FUSILLI-hankkeen kanssa. Tapahtuma on osa FUSILLI-hankkeen Tampere Living Labin Food Club -toimintaa ja Dodo ry:n Kaikki Käyttöön -hävikkiruokahanketta, joka järjestetään Maa- ja Metsätalousministeriön ruokaviraston tuella. Tapahtuma on maksuton. Lisätiedot Ahlman Edun verkkosivuilla.

 

11.5.2022 klo 17−18 (Tampere-talon pääaula)
Aulaklubi: Sanomisen paikka − Tulevaisuuden kaupunkiviljelyä

Toukokuussa Sanomisen paikka -paneelikeskustelussa visioidaan kaupunkiviljelyn roolia kestävän ruokajärjestelmän edistäjänä. Tule kuulemaan kaupunkiviljelyn aktiivien, ammattilaisten ja mahdollistajien näkemyksiä kaupunkiviljelyn uusista suunnista. Mukana paneelissa ovat palstaviljelyn asiantuntija 4H:lta, tutkija Krista Willman Tampereen yliopistolta, omatarhuri Santeri Urhonen sekä kaupunkiviljelijä Jonna Niiniaho. Paneelin on kutsunut koolle Ekokumppanit ja keskustelua luotsaa FUSILLI-hankkeen projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen Tampereen kaupungilta.

27.4.2022 klo 17−18 (Tampere-talon pääaula)
Aulaklubi: Sanomisen paikka − Arjen kestävät ruokavalinnat

Huhtikuussa Sanomisen paikka -paneelikeskustelussa unelmoidaan kestävistä ruokavalinnoista. Miltä kestävä ruokajärjestelmä näyttää kaupunkilaisen, alan yrittäjän, tutkijan ja kaupungin näkökulmasta? Panelisteina paikalla TAMKin restonomiopiskelija Anu Haapalainen, yrittäjä Iida Koskinen by Cafe Katto, dosentti Markus Vinnari Helsingin yliopiston taloustieteen laitokselta sekä ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala Tampereen kaupungilta. Keskustelua emännöi FUSILLI-hankkeen asiantuntija Sanna Luoto TAMKin Palveluliiketoiminnan koulutuksesta.

3.3.2022 klo 12−16 (online)
SITRA: Miltä näyttää tulevaisuuden ruoantuotanto?

Sitran ja Helsingin yliopiston webinaarissa keskustellaan ruoantuotannon tulevaisuudesta. Mikä muuttuu ja miksi muutoksia täytyy ennakoida? Millaisia mahdollisuuksia vaihtoehtoiset proteiinit tuovat? Webinaari on osa Sitran rahoittamaa Helsingin yliopiston Elintarviketuotannon murros Suomessa –hanketta. Hankkeessa selvitetään, mitä maailmanlaajuinen muutos tarkoittaa Suomelle ja miten siihen voidaan varautua. Miten uudet teknologiat vaikuttavat ruoantuotantoon, millaisia mahdollisuuksia muutos tuo yrityksille ja miten suomalaiset kuluttajat suhtautuvat muutokseen? Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia, sekä keskustelemaan elintarviketuotannon murroksesta ja tulevaisuusnäkymistä!