Kansainvälinen FUSILLI

Euroopan kartta kaupungeista, jotka ovat mukana FUSILLI-hankkeessa
Kuva: FUSILLI Project

FUSILLI-hanke kokoaa yhteen 12 eurooppalaista kaupunkia. Ne luovat avoimena innovaatioekosysteeminä toimivan living lab -yhteisön, jossa jaetaan tietoa ja opitaan yhdessä vastaamaan elintarvikejärjestelmän muutoksen haasteisiin.

FUSILLI-hankkeen tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa kestäviä systeemisiä ratkaisuja kaupunkien ja niitä ympäröivien alueiden ruokajärjestelmiin. Päätavoitteena on poistaa esteitä, jotka liittyvät sellaisten integroitujen, systeemisten elintarvikepolitiikkojen kehittämiseen ja täytäntöönpanoon, joilla tuetaan siirtymistä kohti kestäviä elintarvikejärjestelmiä kaupunkialueilla, kaupunkialueilla ja läheisillä maaseutualueilla.

Osana FUSILLI-hanketta kaupungeille annetaan valtuudet toteuttaa innovatiivista ja yksilöllistä kaupunkipolitiikkaa ja edistää toimia, jotka asettavat kansalaiset prosessin ytimeen. Jokainen kaupunki kehittää living labinsa avoimeksi innovaatioekosysteemiksi, jonka tavoitteena on toteuttaa erilaisia innovatiivisia toimia elintarvikeketjun kaikissa vaiheissa, mukaan lukien tuotanto ja jalostus, jakelu ja logistiikka, kulutus, ruokahävikki ja jäte sekä hallinto.

FUSILLI living lab -kaupungit ovat San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Tampere (Suomi), Ateena (Kreikka) ja Rooma (Italia).

Kaupunkien esittelyt löydät kansainvälisiltä FUSILLI-hankkeen sivuilta.