Ekokumppanit

Aurinkoinen koskimaisema Tampereelta.
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Ekokumppanit Oy on kestävän kehityksen asiantuntijayritys ja suunnannäyttäjä, joka antaa nykyisille sukupolville merkityksen ja tuleville mahdollisuuden. Toteutamme monipuolisia tiedotus-, neuvonta-, koulutus- ja asiantuntijapalveluja, joilla edistetään kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa ja yritystoimintaa.

Kansainvälisestikin ainutlaatuinen ekokumppanuustoiminta käynnistettiin Pirkanmaalla vuonna 2003, jolloin Tampereen kaupunki liikelaitoksineen yhdessä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa perusti Ekokumppanit Oy:n. Sittemmin yrityksen omistajien joukkoon on liittynyt Tampereen Sähkölaitos Oy.

Nykyään Ekokumppanit kuuluukin eurooppalaiseen energiatoimistojen verkostoon. Toimistomme sijaitsee Moreeniassa, Tammerkosken kupeessa, Tampereen ytimessä.

Tuotamme kestävän kehityksen mukaisia palveluita niin omistajatahoillemme kuin kunnille, yrityksille, kuluttajille, taloyhtiöille ja hankekumppaneille. Henkilöstömme muodostuu laajasta ja monialaisesta asiantuntijajoukosta, jonka tiivis ja ketterä yhteistoiminta mahdollistaa räätälöityjen palvelukokonaisuuksien tuottamisen asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Aidosti vaikuttavaa työtä

Resurssitehokkuuden ja kiertotalouden parantamiseksi työskentelemme monipuolisesti esimerkiksi erilaisissa hankkeissa sekä kuluttajavaikuttamisen, kuten ruokahävikin vähentämisen saralla. Hankkeissa pyrimme tekemään aidosti vaikuttavaa työtä kestävän kehityksen mukaisten ratkaisujen avulla.

FUSILLI-hankkeessa tavoitteenamme on edistää kestävien ruokajärjestelmien muodostumista, jotta terveellistä ja turvallista ruokaa olisi tarjolla kaikille, myös seuraaville sukupolville. Näihin tavoitteisiin päästäksemme pyrimme kehittämään living labeissä mm. erilaisia mikroviljelyyn ja ruokaan liittyviä yhteisöllisyyden konsepteja sekä niitä edistäviä työkaluja.

Living labien kehitystyössä teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa – kuntalaisista yhteisöihin ja yrityksiin.

Lisätiedot:
Sanna Teinilä
Ekokumppanit
sanna.teinila@tampere.fi

Sanna Teinilä