Lähellä! Tule mukaan lähiruokatapahtumaan Tampereen kauppahalliin 30.9.2023 klo 11–16

Lähellä-tapahtuman tiedot ja vihanneksia.

FUSILLI-hanke järjestää yhdessä Tampereen Kauppahallin kanssa Lähellä! -lähiruokatapahtuman lauantaina 30.9.2023 klo 11–16. Upean vastaanoton saanut tapahtuma järjestettiin myös keväällä ja osallistujia oli yli 6000. Tapahtuma herättelee miettimään omien ruokavalintojen kestävyyttä terveellisen ravitsemuksen, ruokaketjun oikeudenmukaisuuden sekä ilmasto- ja ympäristövaikutusten näkökulmista.

Syksyn Lähellä! -tapahtuman teemana on lähiruoka terävöitettynä satokaudella, kekrin eli suomalaisen syysjuhlan alkamisella ja ruoan terveysturvallisuudella. Teemoja esittelevät Tampereen Sydänliitto ja Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys.

FUSILLI-hankkeen ständillä jatkamme planetaarisen ruokavalion parissa. Tampereen ammattikorkeakoulun Pipa Company maistattaa lähiluonnon raaka-aineista tekemäänsä tuotetta. Lähellä! -tapahtumassa myös lähituottajat ja kauppahallin yrittäjät esittelevät toimintaansa sekä maistattavat herkullisia lähiruokia.

Löydät tapahtuman myös FUSILLI-hankkeen Facebookista. FUSILLI-hanke, kauppahalli ja Ekokumppanit ovat tapahtuman yhteisjärjestäjiä Facebookissa.

Kestävän ruokakulttuurin tapahtuma löytyy myös Tampereen kaupungin tapahtumakalenterista ja Tampere-päivän ohjelmakartasta.

Savusuolaa -blogin pitäjä Janica Brander juontaa tapahtuman ja haastattelee eri tahoja päivän aikana.

Tervetuloa mukaan – lähelle!

 

Kuva: Tampereen kauppahalli