Viljelyneuvontaa Monitoimitalolla toukokuussa keskiviikkoisin

Pellolla oleva mies pitelee käsissään vihanneslaatikkoa.

Oletko kiinnostunut hyötykasvien viljelystä, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaisit? Mitä voisit kasvattaa omalla pihalla, palstalla, parvekkeella tai vaikkapa ikkunalaudalla? Vai oletko jo kokenut viljelykärpäsen pureman, mutta kaipaisit vinkkejä luonnonmukaisesta viljelystä? Tule ilmaiseen viljelyneuvontaan kyselemään esimerkiksi kompostoinnista, kumppanuuskasveista, vuoroviljelystä ja luonnonmukaisesta lannoittamisesta sekä torjunnasta.

Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma ja FUSILLI-hanke järjestävät kaikille ilmaista viljelyneuvontaa toukokuun joka keskiviikko klo 17–19. Paikkana on Nuorten kulttuurikeskus, osoitteessa Monitoimitalo 13, Tampere. Vinkkejä antaa 4H:n viljelyneuvoja.

Ihmisten pihoilla ja puutarhoilla on roolinsa tiivistyvien kaupunkien luonnon monimuotoisuuden edistäjinä. Se miten puutarhaa hoitaa, ei ole merkityksetöntä lajien kirjon säilymisen kannalta. Luonnon monimuotoisuutta vaaliva viljely pitää huolta pölyttäjistä ja maaperästä eliöineen. Kasvit ja puut sekä oikein hoidettu maaperä sitovat myös hiiltä ilmakehästä sekä auttavat sadevesien imeytymisessä. Tärkeintä on hallittu hoitamattomuus. Piha, joka ei ole viimeisen päälle hoidetun näköinen, on yleensä parempi luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Ilmaista viljelyneuvontaa on aikaisemmin ollut tarjolla kaupungin viljelypalstojen vuokraajille, mutta toukokuun ajan Monitoimitalolle ovat tervetulleita kaikki. Viljelyohjeita luonnonmukaisesta viljelystä löydät myös 4H:n nettisivuilta  Viljelyvinkkejä ja ohjeita | Tampereen 4H-yhdistys.

Viljelyneuvonta

Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, 3 kerros

  • 3.5. klo 17–19
  • 10.5. klo 17–19
  • 17.5. klo 17–19
  • 24.5. klo 17–19
  • 31.5. klo 17–19

Viljelyneuvonta on osa Pop up Kestävyystalon toimintaa. Pop up Kestävyystalon tarkoituksena on tehostaa ilmasto- ja ympäristöasioiden viestimistä kaupunkilaisille ja luoda kohtaamisen paikkoja.

Pop up Kestävyystalo on auki Monitoimitalon 3. kerroksessa 18.4.–2.6.2023. Tampereen kaupungin kestävyystyötä tekevät ihmiset päivystävät Monarilla tiistaisin klo 9.30–17.30, keskiviikkoisin klo 11.30–19.00 ja torstaisin 9.30–16.30. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa ja viikoittain päivittyvän ohjelman voit katsoa Kestävä Tampere -kanavilta Instagramista ja Facebookista tai osoitteesta Pop up Kestävyystalo [Tampereen kaupunki – Organisaatio – Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma].

 

Lisätiedot:

Elina Pulliainen
Tampereen kaupunki
elina.pulliainen@tampere.fi

 

 

Kuva: Shutterstock