Tervetuloa AhlmanEduun Jens-Otto Andersenin "Maku, terveellisyys ja kestävyys" -luennolle 21.3.2023 klo 12.30–14.30

Vihanneksia lautasella ja kutsuteksti Jens-Otto Andersenin luennolle.

Oletko kiinnostunut elintarvikkeiden mausta ja terveellisyydestä tai siitä, miten viljelymenetelmät vaikuttavat ruokaamme? Tutkijaprofessori Jens-Otto Andersen kertoo, miten maun, terveellisyyden ja kestävyyden voi yhdistää kulinaristisessa maailmassa. Englanninkielinen luento on maksuton.

PhD Jens-Otto Andersen: Sublime taste, healthiness, and sustainability – how can we bring these together in the culinary world?

Aika: tiistai 21.3.2023 klo 12.30–14.30
Paikka: Auditorio, AhlmanEdu, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Paikkoja on rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset 17.3. mennessä (linkki ohjautuu survey.tcdcon.com-sivulle).

Luento on englanniksi.

Tutustu aiheeseen ja luennoitsijaan

Ajat, jolloin maku oli kansainvälisten keittiömestareiden yksinomainen tavoite, ovat loppumassa. Nykyään kokit eivät vain osta eksklusiivisia raaka-aineita torilta, vaan heillä on omat puutarhat ja kumppanuusmaatilansa. Kasvava kansainvälinen kestävän kehityksen agenda ohjaa yhä useammat toimijat hakemaan luonnonmukaisia ja biodynaamisia raaka-aineita.

Andersenin esityksessä tarkastellaan erilaisia viljelymenetelmiä – tavanomaista, luonnonmukaista ja biodynaamista viljelyä sekä elintarvikkeiden elinvoimaisuutta koskevia viimeaikaisia tutkimustuloksia, joilla on suora yhteys elintarvikkeisiimme.

Luennoitsija Jens-Otto Andersen on työskennellyt luomu- ja biodynaamisilla tiloilla ennen agronomian opintojaan Tanskassa. Vuodesta 2001 lähtien, väiteltyään tohtoriksi, hän on tutkinut maatalouden, elintarvikkeiden laadun ja ihmisten terveyden välistä yhteyttä. Viimeiset viisi vuotta hän on työskennellyt erityisesti kasvien terveyden ja elinvoimaisuuden parissa yhteistyössä saksalaisten ja sveitsiläisten tutkijoiden kanssa. Hän on kirjoittanut kirjat ”Vitality – from soil to stomach” ja ”A Biodynamic Guide to Food Quality”. Tutkijavuosiensa aikana hän on tiedottanut näitä aiheita maanviljelijöille, kuluttajille ja päättäjille.

The presentation brief in English

PhD Jens-Otto Andersen: Sublime taste, healthiness, and sustainability – how can we bring these together in the culinary world?

The times when taste was the exclusive goal of the international culinary chefs are running out. Today, the chefs are not just buying exclusive raw materials from a market places, they have their own gardens and farms, they increasingly ask for organic and biodynamic raw materials, and they are consciously joining the ever-growing, international sustainability agenda.

In the presentation, the red-thread argument is that these priorities may indeed be integrated without a conflict of interests. We shall look at the different cultivation systems – conventional, organic, and biodynamic; we shall look at wine production as a model for understanding how to integrate the three goals; and we shall look at recent research discoveries concerning the vitality of foods, with direct relevance to the culinary world.

Jens-Otto Andersen worked on organic and biodynamic farms before studying agronomy in Denmark. Since 2001, as a PhD he has researched the connection between farming, food quality and human health. The last five years he has worked specifically with plant health and vitality, in cooperation with German and Swiss researchers. He is the author of the books ‘Vitality – from soil to stomach’, and ‘A Biodynamic Guide to Food Quality’. Throughout his years as researcher, he has communicated these topics to farmers, consumers, and decision-makers.

Luennon järjestävät FUSILLI-hanke ja AhlmanEdu.

 

Lisätietoja:

Oskari Pikkarainen
Projektiasiantuntija, AhlmanEdu
oskari.pikkarainen@ahlman.fi, 050 511 7808

 

Teksti ja kuva: AhlmanEdu