Lyhyt johdatus siementen keruuseen kotipuutarhassa – Tervetuloa ilmaiselle verkkoluennolle 6.9.2023

Keltaisia kirsikkatomaatteja tertussa.

Keräämällä hyötykasvien ja kukkien siemeniä talteen voi säästää pitkän pennin tulevaisuudessa. Samalla tulee harrastaneeksi omavaraisuutta sekä todellista lähituotantoa.

Verkkoluennolla käydään ensin lyhyesti läpi terminologiaa ja biologista perustaa, mitä tarkoittaa itsepölytteinen (itsesiittoinen), ristipölytteinen (ristisiittoinen), hyönteispölytteinen, tuulipölytteinen, itsesteriili, populaatiolajike ja hybridilajike. Sitten tutustutaan siemenviljelyyn ja siementen keruun käytäntöihin esimerkkikasvien kautta. Käydään läpi keskeiset vaiheet 1-vuotisten, 2-vuotisten ja monivuotisten kasvien siemenviljelyssä sekä erot siementen talteenotossa riippuen siitä, missä kasvinosassa siemenet kehittyvät. Lopuksi on aikaa kysymyksille. Luennoitsijana Tuukka Häkkinen Siementarha Oy:sta.

Luento järjestetään keskiviikkona 6.9. klo 18.00–19.30. Linkki tapahtumaan (Microsoft Teams -livelähetys)

Luento on nähtävillä sen jälkeen kaksi viikkoa FUSILLI– hankkeen youtube -kanavalla sekä Tampereen kanavalla.

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunki ja FUSILLI -hanke, jonka tavoitteena on edistää kestävää ruokajärjestelmää kaupungeissa. FUSILLI-projekti saa rahoitusta Euroopan Unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta (rahoitussopimus nro 101000717). Hankkeen kesto on 2021–2024.

 

Lisätiedot:

Elina Pulliainen
Projektikoordinaattori
Tampereen kaupunki
elina.pulliainen@tampere.fi

Kuva: Antti Luomala