Tule tapaamaan meitä pääkirjasto Metsoon 27.9.2023: kerromme planetaarisesta ruokavaliosta ja saat hilloreseptin

Aronia-omenahillon resepti

Kestävän kehityksen viikolla FUSILLI-hanke vierailee pääkirjasto Metsossa keskiviikkona 27.9.2023. Tervetuloa tutustumaan planetaariseen ruokavalioon ja löytämään omia askelia kohti kestäviä ruokavalintoja!

Lähiruoan sesonkiaika on nyt parhaimmillaan ja tulevan Tampereen päivän kunniaksi jaamme hilloreseptin, johon aineet löytyvät monen tamperelaisen pihapiiristä tai naapurustosta lähes ilmaiseksi.

Marja-aronian satokausi on parhaimmillaan ja myös kotimaisia omenoita on hyvin saatavilla. Supermarjan monet flavonoidit, vitamiinit ja kivennäisaineet kannattaakin nyt hyödyntää vaikka hillona!

Helppo kausihillo kotipihasta

Aronia-omenahillo

  • 400 g aronianmarjoja
  • 400 g omenan lohkoja
  • 200 g sokeria
  • 2 rkl vettä
  1. Huuhtele aronianmarjat ja omenat. Poista omenoista siemenkodat ja lohko ne 8-10 osaan.
  2. Laita kaikki ainekset n. 3 litran kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet (kokeile haarukalla). Sekoita välillä, ettei keitos pala pohjaan.
  3. Laita kattila tiskialtaan pohjalle ja soseuta sauvasekoittimella, kunnes hillo on tasaista. Varo, ettei kuuma hillo roisku – aronia värjää helposti.
  4. Jäähdytä hillo kattilassa tiskialtaan kylmävesihauteessa tai ulkona kannella peitettynä.
  5. Annostele pieniin pakasterasioihin ja varasto ”tuorehillona” pakastimessa. Säilytä jääkaapissa vain lähipäivinä käytettävä määrä.

Makoisia hillotuokioita!