Unelmatyöpajasta näkemystä FUSILLI-hankkeen starttiin

Lautasella värikkäitä vihanneksia ja haarukka.

Nelivuotinen FUSILLI H2020 -hanke käynnistyi TAMKissa Unelmatyöpajalla 25.5.2021. Työpajassa visioimme palveluliiketoiminnan osaamistiimin ja asiantuntijoiden voimin TAMK Catering Studio living labin tulevaisuutta kestävän ruokajärjestelmän aktiivisena edistäjänä. Unelmatyöpajassa oli lupa heittää narikkaan aiemmat käsitykset ja oletukset ja innostua yhdessä.

On selvää, että ruokajärjestelmiin ja ruuantuotantoon liittyy massiivisia kestävyyshaasteista. Työpajan avauspuheenvuorossa hankkeen projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen Tampereen kaupungilta kuitenkin inspiroi ja haastoi meitä rohkeasti ottamaan oma paikkamme osana Tampereen alueen urbaania ruokajärjestelmää, osana globaalia ruokajärjestelmää, planetaarisia rajoja kunnioittaen.

Miten kestävää kehitystä voidaan edistää TAMK Catering Studion toiminnalla?

Työpajan pienryhmissä pohdimme FUSILLIssa asetettuja tavoitteita konkreettisesti paikallisen ruokajärjestelmän kehittämistyön kannalta. Totesimme, että päätöksiä ohjaavat viime kädessä arvovalinnat. Kestäviä valintoja voimme edistää monella tapaa: tarjoamalla, hankinnoilla, viestinnällä ja tuuppaamalla – myöhemmin myös kokonaisilla palvelukonsepteilla, toteavat palveluliiketoiminnan lehtori Sanna Luoto ja projektikoordinaattori Ella Kallio TAMKista.

Lue Sannan ja Ellan blogiteksti TAMK-blogista.

Kuva: Nadine Primeau, Unsplash