Tampere-talon Aulaklubilla keskusteltiin kestävästä ruuasta monesta eri näkökulmasta

Kuusi panelistia istuu pöydän ääressä.
FUSILLI-hankkeen Aulaklubin panelisteina olivat Kari Kankaala (vas), Sanna Luoto (hostina), Elina Närvänen, Iida Koskinen, Anu Haapalainen ja Markus Vinnari.

Miltä kestävä ruokajärjestelmä näyttää kaupunkilaisen, alan yrittäjän, tutkijan ja kaupungin näkökulmasta? Tähän kysymykseen saimme vastauksia Tampere-talon Sanomisen paikka -aulaklubin paneelikeskustelussa huhtikuun lopussa. Panelistit toimivat kukin tahoillaan kestävän ruokajärjestelmän edistäjinä.

− Kaupungeissa siirtymä kohti kestävää ruokaa ei tapahdu pelkällä ”poliittisella poseerauksella”, vaan se vaati myös resursseja ja investointeja. Investoinnit on suunnattava mm. ruokapalveluhenkilöstön osaamisen ja ilmastokestävän reseptiikan kehittämiseen, totesi dosentti Markus Vinnari.

Investoinnit maksavat itsensä takaisin kaupunkilaisten lisääntyneenä hyvinvointina. Eli maku ja houkuttelevuus edellä kohti kestävää ruokamurrosta!

Lämmin kiitos panelisteillemme: TAMKin restonomiopiskelija Anu Haapalainen, yrittäjä Iida Koskinen (Café and Bar KATTO), dosentti Markus Vinnari Helsingin yliopiston taloustieteen laitokselta, Tenure track -professori Elina Närvänen Tampereen yliopiston Johtamisen ja talouden tiedekunnasta sekä ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala Tampereen kaupungilta.

Kuusi panelistia aulassa keskustelemassa.
Paneelissa käytiin vilkasta keskustelua arjen kestävistä ruokavalinnoista.

Keskustelua emännöi FUSILLI-hankkeen asiantuntija Sanna Luoto Tampereen ammattikorkeakoulun Palveluliiketoiminnan koulutuksesta. Kiitokset co-hostina toimineelle Tampere-talolle!

Kerromme lisää paneelikeskustelun annista tuonnempana, luvassa on mielenkiintoisia nostoja!