Sitran ja Helsingin yliopiston webinaari 3.3.2022 klo 12−15: Miltä näyttää tulevaisuuden ruoantuotanto?

Pellolla oleva mies pitelee käsissään vihanneslaatikkoa.

Mitä elintarviketuotannon murros tarkoittaa Suomelle ja miten muutokseen voidaan varautua? Sitran ja Helsingin yliopiston webinaarissa keskustellaan ruoantuotannon tulevaisuudesta. Mikä muuttuu ja miksi muutoksia täytyy ennakoida? Millaisia mahdollisuuksia vaihtoehtoiset proteiinit tuovat?

Ruoan tuotannolla ja kulutuksella on merkittävä vaikutus ilmaston ja luonnon tilaan nyt ja tulevaisuudessa. Jotta elämäntapamme mahtuvat maapallon kantokyvyn rajoihin, tarvitaan muutoksia sekä ruokavalioissa että elintarviketuotannossa. Samaan aikaan on kuitenkin pidettävä huolta, että kaikki pysyvät muutoksessa mukana.

Sitran ja Helsingin yliopiston webinaarissa keskustellaan ruoantuotannon tulevaisuudesta. Mikä muuttuu ja miksi muutoksia täytyy ennakoida? Millaisia mahdollisuuksia vaihtoehtoiset proteiinit tuovat?

Webinaari on osa Sitran rahoittamaa Helsingin yliopiston Elintarviketuotannon murros Suomessa –hanketta. Hankkeessa selvitetään, mitä maailmanlaajuinen muutos tarkoittaa Suomelle ja miten siihen voidaan varautua. Miten uudet teknologiat vaikuttavat ruoantuotantoon, millaisia mahdollisuuksia muutos tuo yrityksille ja miten suomalaiset kuluttajat suhtautuvat muutokseen?

Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia, sekä keskustelemaan elintarviketuotannon murroksesta ja tulevaisuusnäkymistä!

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen SITRAn verkkosivuilla.

Lisää mielenkiintoisia tapahtumia löydät Tapahtumat-sivuiltamme!