"Paras campura-case ikinä!" − TAMKin restonomiopiskelijat kertovat Catering Studion ja Campusravitan pop up -päivien tunnelmista

Restonomiopiskelijat kokoamassa ruoka-annoksia.

Tampereen ammattikorkeakoulun toisen vuoden restonomiopiskelijat toteuttivat neljä pop up -ravintolapäivää ja kertovat päivien toteutuksesta. Opiskelijat olivat tyytyväisiä siitä, että saivat aikaan erilaisen ja mieleenpainuvan ruokailun.

Moikka! Me, Tampereen ammattikorkeakoulun toisen vuoden restonomiopiskelijat saatiin tehtäväksemme toteuttaa Saarioisten ja Fusillin toimeksiantojen pohjalta neljä pop up -päivää TAMKin Catering Studiolla sekä yhteinen kampanjapäivä Campusravitalla.  

Meitä oli neljä tiimiä ja jokainen tiimi toteutti ensin oman pop up-päivänsä. Jokaisen tiimin ruokalista on syntynyt tuotekehitysprosessin seurauksena, johon saimme Saarioisilta keittojuuria, joista meidän tuli kehittää lounasruokia. FUSILLI-hankkeen puolesta ruokien tuli noudattaa planetaarista ruokavaliota. Tuotekehityksessä jokainen tiimi testaili ja maisteli omia ideoita lounasruuiksi, joihin oli liitetty Saarioisten keittojuuret. Tuotekehityspäivät olivat mielenkiintoisia ja oli hienoa nähdä mielikuvituksellista innokasta tekemistä!  

Sämpylät kohoamassa. Kuva: Sanni Parviainen
Sämpylät kohoamassa. Kuva: Sanni Parviainen

Markkinoimme pop up -päiviä sekä sanomaa planetaarisesta ruokavaliosta sosiaalisessa mediassa. Ennakkomainonnan aloitimme reilu pari viikkoa ennen ensimmäisiä pop up -päiviä ja postaukset sijoittuivat pääosin Instagramiin sekä intraan. Muuta mainontaa olivat erilaiset pöytämainokset, flaijerit sekä mainosscreeneillä pyörivät mainokset TAMKin kampuksella.  

Tuotekehitysprosessi ja planetaariseen ruokavalioon tutustuminen oli mukavaa ja mielenkiintoista. Opintojakson alusta asti aihe ja tulevat pop up- ja kampanjapäivät olivat isossa osassa ja kaikki käydyt aiheet ja luennot tukivat niitä hyvin. Oli jopa yllättävää, miten helposti erilaisiin ruokiin pystyi yhdistämään keittojuuria. Planetaarinen ruokavalio tuli koko ryhmälle erittäin tutuksi ja sen perusajatus on nyt varmasti iskostunut syvälle meidän kaikkien päähän.  

Kuva ruoka-annoksista tarjoilupöydällä.
Herkkuja tarjoilupöydällä. Kuva: Sanni Parviainen

Opimme paljon tämän kaltaisten tapahtumien järjestämisestä tällä opintojaksolla. Teimme tietenkin myös paljon ennestään opittuja asioita, kuten keittiö- ja salisuunnitelmia, annoskortteja, raakaainetilauksia, yleistä organisointia ja vastuualueiden jakamista. 

Tunnelmia

”Päivästä jäi hyvä fiilis. Ollaan tyytyväisiä siitä, että saatiin aikaan erilainen ja mieleenpainuva ruokailu opiskelijoille ja henkilöstölle. Ruoka näytti maistuvan ja teema herätti keskustelua. Myös me opimme uutta ja oli meillä hauskaakin! 😊 

”Paras campura case ikinä!” 

”Vaikka blokkaus tuntui oudolta, tuli kuitenkin positiivisesti yllättynyttä palautetta tästä. Ja hyvin tais porukka käydä pisteillä. Mun mielestä oli hyvä fiilis olla salin puolella.” 

”Ruoka oli maukasta ja sitä oli riittävästi. Mitään ei oikeastaan mennyt hävikkiin. Ainut asia mikä on alalla valitettavan yleistä on, että taukoa ei muistettu pitää tarpeeksi.” 

Opiskelijat kertoivat planetaarisesta ruokavaliosta infopisteellä.
Restonomiopiskelijat kertoivat planetaarisesta ruokavaliosta infopisteellä. Kuva Sanna Luoto

Teksti: Sanni Parviainen
Kuvat: Sanni Parviainen ja Sanna Luoto